
… زندگی پر از قراردادهاست. ما هر روز قرارداد میبندیم خرید مواد غذایی یک قرارداد است، گرفتن تاکسی یک قرارداد است. اما بعضی از قراردادها مهمترند. تصمیمهای بزرگ نیاز به حمایت قوی دارند. اینجا جایی ست که قراردادها وارد میشوند. قراردادها، قولها را رسمی میکنند. از شما محافظت میکنند. از طرف مقابل هم محافظت میکنند. همه قوانین را میدانند. همه احساس امنیت میکنند. قراردادها اعتماد میسازند. از سوءتفاهم جلوگیری میکنند. مثل یک تور امن هستند، اگه مشکلی پیش بیاید شما را نجات می دهند. … فکر میکنید قراردادها فقط برای شرکتهای بزرگ هستند؟ دوباره فکر کنید! قراردادها به همه کمک میکنند، هر روز. این رو تصور کنید شما یک نفر را استخدام میکنید تا خانه تان رو رنگ کند. شما روی قیمت و زمان انجام کار توافق میکنید. اما صبر کنید! بدون قرارداد، اگه کار رو بد انجام بدهد چی میشود؟ اگه به موقع تموم نکند چه می شود؟ شما هیچ مدرکی ندارید! هیچ حمایتی ندارید. یک قرارداد این مشکل رو حل میکند! همه چیز را به طور واضح مشخص میکند کار، هزینه، مهلت. هر دو طرف امضا میکنند. حالا شما خیالتان راحت است. خانه زیبای شما، که به طور کامل رنگ شده، تضمین شدهست. … . از خودتات محافظت کنید! … بیایید با یک نکته مثبت تمام کنیم! این قدرت قراردادهاست! به شما اعتماد به نفس میدهند. عدالت رو تضمین میکنند. در هر معاملهای، کوچک یا بزرگ، از آنها استفاده کنید. از خودتان محافظت کنید. همه چیز را بنویسید!

دعوای الزام به تمکین و آثار آن نسبت به زوج و زوجه
تمکین چیست؟
مطابق ماده 1102 قانون مدنی همین که نکاح بطور صحیح واقع شد روابط زوجیت بین طرفین بوجود می آید و حقوق و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر ثابت می شود.
ماده 1102 همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود.
تمیکن بر دو نوع است:
نوع اول تمکین عام است که بر اساس آن زن بایستی در منزلی که شوهر او انتخاب کرده است سکونت نماید ولی به شرطی که آن منزل متناسب با شئون زوجه باشد.
نوع دوم تمکین خاص است که بر اساس آن زوجین باید روابط جنسی و زناشویی متعارف داشته باشند.
آثار دعوای تمکین نسبت به زوج و زوجه
اگر شما بعنوان زوج دعوای الزام به تمکین زوجه را مطرح کنید در ابتدا باید ثابت نمایید منزلی متناسب با شئون زوجه تهیه کرده اید و زوجه از حضور در آن بدون منع قانونی امتناع می نماید.
دعوای الزام به تمکین را می توان در دوران نامزدی و بعبارتی طبق تعریف عرف از دوران نامزدی در زمان قبل از گرفتن جشن عروسی مطرح کرد زیرا در این بازه زمانی زوجه باکره می باشد و دارای حق حبس است پس اگر زوج در این زمان دعوای الزام به تمکین را مطرح کند زوجه می تواند به حق حبس خود استناد نماید یعنی تا زمانی که تمام مهریه خود را دریافت نکرده است از تمکین خودداری نماید.
طبق رای وحدت رویه شماره 718 مورخ 13 02 1390 اگر زوجه از زوج تمکین عام کرده باشد حتی اگر باکره هم باشد نمی تواند به حق حبس خود استناد نماید بنابراین زوجه در مقام دفاع می تواند بگوید:
1.در دوران عادت ماهانه یا نفاس می باشد
2.مرد به امراض مقاربتی طبق ماده 1127 قانون مدنی دچار است
3.حق حبس برای زوجه باکره به شرطی که تمکین عام نکرده باشد
4.طبق ماده 1115 قانون مدنی زوجه ثابت نماید بودن او در منزل مشترک به زوج موجب خوف و ضرر بدنی یا شرافتی است.
5.عدم تهیه منزل مناسب شان برای زوجه توسط زوج
در نهایت اگر زوجه نتواند هر کدام از این موارد را ثابت نماید مستند به ماده 1108 قانون مدنی هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امنتاع نماید مستحق نفقه نخواهد بود.
زوجه ایی که وکالت در طلاق از زوج دریافت کرده است و از ایشان تمکین نمی کند و زوج با حکم دادگاه همسر دیگر اختیار کرده باشد طبق رای وحدت رویه شماره 716 که در ذیل آمده است نمی تواند از این حق خود استفاده نماید.
مطابق رای وحدت رویه شماره 716 مورخ 20 07 1389 در صورتی که زوجه بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع نماید و زوج این امر را در دادگاه اثبات نماید و با اخذ اجازه از دادگاه همسر دیگری اختیار نماید وکالت زوجه از زوج در طلاق که به حکم ماده 1119 قانون مدنی ضمن عقد نکاح شرط شده است و مراتب در سند نکاحیه ذیل بند ب شرایط ضمن عقد در ردیف 12 قید گردیده است محقق و قابل اعمال نخواهد بود.
بنابراین در دعوای الزام به تمکین اگر زوجه نتواند دلیل موجهی برای رد دادخواست خواهان ارائه دهد :
1.مستحق نفقه نخواهد بود
2.زوج اجازه ازدواج مجدد خواهد داشت
3.اگر وکالت در طلاق داشته باشد نمی تواند از آن استفاده کند.